Virtuální prohlídky

Znáte to, surfujete na internetu a do očí vás praští fotka pyramid v Gíze. Už na základní škole jste vždy zpozorněli v hodinách dějepisu, když se mluvilo o Egyptu. Jejich architektura vás fascinovala a chtěli byste jí vidět na vlastní oči. Jenže stále nemáte čas na to někam vyrazit. Jste zavaleni prací nebo máte malé děti.
Nebo si jen tak zalistujete katalogem cestovní kanceláře a zasníte se nad fotkami pláže na Maledivách. A zatoužíte se po té pláži projít. Pak ale spadnete z výšin. Vzpomenete si, že do kapsy máte hluboko. Možná by se tam našlo na kempování v bližším Chorvatsku, ale vy byste raději někam dál, poznávat exotiku.
A co takhle Eiffelova věž v Paříži. Tají se vám dech z představy, že budete stát na jejím horním patře a shlížet dolů na Paříž? Jenže prostě z nějakého důvodu to není možné.Pyramidy v Gíze.jpg
A slyšeli jste o virtuálním cestování? Je to taková možná útěcha se alespoň virtuálně podívat na místa, na která se jen tak nedostanete, ale chtěli byste je vidět plastičtěji než pouze jako 2D fotografii. Existuje pár stránek, na kterých naleznete fotografie spousty krásných míst a památek zpracovaných jako 360° fotografie. Můžete si tak místo prohlédnout ze všech stran i se všemi jeho detaily. Jedna z takových stránek je například virtualtravel. Některá světoznámá města jsou zde zmapována důkladně. Například když se vydáte virtuálně do Paříže, můžete navštívit nejen Eiffelovu věž, ale také Vítězný oblouk, baziliku Sacré-Coeur nebo pařížské katakomby plné lebek a kostí.Chatička na Maledivách.jpg
Skoro jako byste tam byli. Já vím, není nad to vidět vše, jak se říká na živo, ale občas to prostě není možné, tak proč se tomu snu o cestování alespoň trochu nepřiblížit.
Možná se jen chystáte na výlety po České republice a nemůžete se rozhodnout kam. I v tomhle vám může pomoci virtuální cestování. Tímto způsobem si prohlédnete více míst a podle toho se rozhodnete, kam nakonec vyrazíte. Tak či onak tyto stránky jistě stojí za zkouknutí.